Beschrijving

Pregabalin 75 mg

Pregabalin 75 Mg bindt presynaptisch aan de alfa-2-delta-subeenheid van de spanningsafhankelijke calciumkanalen in weefsels van het centrale zenuwstelsel in de hersenen en het ruggenmerg. Het werkingsmechanisme is niet volledig opgehelderd, maar studies suggereren dat pregabaline een verstoring van de calciumkanaalhandel of een vermindering van calciumstromen veroorzaakt. De remming van subeenheden van spanningsafhankelijke calciumkanalen vermindert de calciumafgifte die op zijn beurt de afgifte van verschillende neurotransmitters remt. Studies suggereren ook dat de dalende noradrenerge en serotonerge routes afkomstig van de hersenstam mogelijk betrokken zijn bij het mechanisme van pregabaline. Interessant is dat, hoewel pregabaline een structureel derivaat is van de remmende neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), het niet rechtstreeks bindt aan GABA- of benzodiazepine-receptoren.

Toepassingen

Pregabalin 75 mg wordt gebruikt voor de behandeling van neuropathische pijn geassocieerd met diabetische perifere neuropathie en voor de behandeling van postherpetische neuralgie. Het wordt ook gebruikt als aanvullende therapie voor volwassen patiënten met partiële aanvallen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van fibromyalgie en neuropathische pijn geassocieerd met dwarslaesie.

Pregabalin 75 mg wordt ook gebruikt voor de bijbehorende behandeling van deze aandoeningen: diabetische perifere neuropathische pijn (DPN), epilepsie, fibromyalgie, gegeneraliseerde angststoornis (GAD), neuropathische pijn, partieel beginnende aanvallen, perifere neuropathische pijn, perifere neuropathie, postherpetische neuralgie

Hoe Pregabalin 75 mg werkt

Hoewel het werkingsmechanisme niet volledig is opgehelderd, suggereren onderzoeken met structureel verwante geneesmiddelen dat presynaptische binding van pregabaline aan spanningsafhankelijke calciumkanalen de sleutel is tot de anti-epileptische en antinociceptieve effecten die zijn waargenomen in diermodellen.

Door presynaptisch te binden aan de alfa2-delta-subeenheid van spanningsafhankelijke calciumkanalen in het centrale zenuwstelsel, moduleert pregabaline de afgifte van verschillende excitatoire neurotransmitters, waaronder glutamaat, stof-P, norepinefrine en calcitonine-gen-gerelateerd peptide. Bovendien voorkomt pregabaline dat de alfa2-delta-subeenheid wordt verhandeld van de dorsale wortelganglia naar de spinale dorsale hoorn, wat ook kan bijdragen aan het werkingsmechanisme.

Hoewel pregabalin een structureel derivaat is van de remmende neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), bindt het niet rechtstreeks aan GABA- of benzodiazepine-receptoren.

KOOP LYRICA 300MG ONLINE | LYRICA kopen, lyrica medicatie 150 mg kopen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pregabalin 75 mg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *